ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Νάξος: Τα 5+1 σημαντικότερα αξιοθέατά της

Νάξος, μία κυκλάδα με μοναδικά αξιοθέατα που αξίζουν να τα επισκεφθείτε. Με ιστορία που ξεκινά από τη μυθολογία, κορυφώνεται στην κλασική αρχαιότητα και συνεχίζεται επί ενετοκρατίας και τουρκοκρατίας, η Νάξος του σήμερα χαρίζει απλόχερα στους επισκέπτες της την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μνημεία μοναδικής πολιτιστικής αξίας. Όταν λοιπόν επισκεφθείτε το νησί, αξίζει να επισκεφθείτε τα πιο σημαντικά αξιοθέατά του, όπως σας τα προτείνει η Fast Ferries.

1# Ο ναός της Θεάς Δήμητρας στο Σαγκρί

νάξος αξιοθέατα

Χτισμένος έναν αιώνα πριν από τον Παρθενώνα, αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς ναούς στη νεότερη αρχαιολογία της χώρας μας. Ο ναός της Θεάς Δήμητρας, χτισμένος από λευκό μάρμαρο, έχει διασωθεί σε καλή κατάσταση, δίνοντας πολλές πληροφορίες στους αρχαιολόγους σχετικά με τον τρόπο κατασκευής και την αρχιτεκτονική των αρχαίων ναών. Η είσοδος στο χώρο είναι δωρεάν.

2# Το εντυπωσιακό Κάστρο στη Χώρα Νάξου

Η Χώρα της Νάξου αποτελεί και μία από τις πιο σημαντικές μεσαιωνικές καστροπολιτείες της χώρας μας. Το Κάστρο που δεσπόζει στη Χώρα κατασκευάστηκε τον 13 μ.Χ. αιώνα από το Μάρκο Σανούδο, Ενετό αποικιοκράτη του νησιού. Σήμερα, αποτελείται κυρίως από αρχοντικά τα οποία στην πλειοψηφία τους κατοικούνται από απόγονους των Ενετών. Στα σοκάκια του είναι διάσπαρτα καταστήματα κάθε είδους, ταβέρνες και γραφικά καφέ.

3# Απείρανθος, το «ορεινό» χωριό – αξιοθέατο της Νάξου

Η καρδιά της ορεινής Νάξου χτυπά στην πανέμορφη και γραφική Απείρανθο. Η εξαιρετική αρχιτεκτονική των σπιτιών της διατηρείται ανέπαφη από τα ενετικά χρόνια, όπως επίσης το γλωσσικό ιδίωμα των κατοίκων, τα ήθη και τα έθιμά τους. Περπατήστε στα μαρμαρένια σοκάκια της, θαυμάστε τις καμάρες, τους βενετσιάνικους πύργους και απολαύστε τον καφέ σας στα παραδοσιακά καφενεία. Στην Απείρανθο θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε και σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους όπως το Αρχαιολογικό, Λαογραφικό και Γεωλογικό Μουσείο, η Βιβλιοθήκη και ο Υφαντουργικός Συνεταιρισμός Γυναικών.

4# Οι «γίγαντες» της Νάξου

Οι περίφημοι κούροι, τα θεαματικά γλυπτά του νησιού, αποτελούν έναν σημαντικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες του. Εντοπίζονται σε τρεις τοποθεσίες: ο μεγαλύτερος βρίσκεται κοντά στον Απόλλωνα και οι άλλοι δύο στις τοποθεσίες Μέλανες και Φλεριό. Οι Κούροι της Νάξου δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, γι’ αυτό και έχουν μείνει ακριβώς στις τοποθεσίες που ξεκίνησαν να σμιλεύονται.

5# Σπήλαιο του Ζα, το μοναδικό φυσικό αξιοθέατο της Νάξου

Έχετε διάθεση για… εξερεύνηση; Τότε αξίζει να επισκεφθείτε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της ναξιώτικης υπαίθρου, το σπήλαιο του Ζα στο χωριό Φιλώτι της Νάξου. Το σπήλαιο, που βρίσκεται στα 600 μ. ύψος, είναι αφιερωμένο στο Δία και κοσμείται με σπάνια σταλαγμιτικά συμπλέγματα. Για να το προσεγγίσετε θα πρέπει να ξεκινήσετε από το χωριό Φιλώτι, ακολουθώντας την αντίστοιχη σήμανση.

+1# Η Πορτάρα Νάξου, το πιο διάσημο από τα αξιοθέατα της Νάξου

Νάξος αξιοθέατα

Φυσικά δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο κορυφαίο από τα αξιοθέατα της Νάξου, τη μοναδική σε όλο τον κόσμο Πορτάρα. Βρίσκεται στο νησάκι Παλάτια το οποίο ενώνεται με τη χώρα της Νάξου με μία στενή λωρίδα γης. Η Πορτάρα, εντυπωσιακή τόσο για το μέγεθος όσο και την κατασκευή της, μοιάζει να στέκεται στην αιωνιότητα, χωρίς να οδηγεί πουθενά. Θα σας μαγέψει.

Θέλετε να γνωρίσετε τα αξιοθέατα της Νάξου;

Ενημερωθείτε για τα δρομολόγια της Fast Ferries από Ραφήνα προς Νάξο, κάνοντας κλικ ΕΔΩ και εξερευνήστε την πλούσια ιστορία του νησιού μέσα από τα αξιοθέατά του