Η Άνδρος, είναι η ιδανική επιλογή για εσάς αν ψάχνετε ένα νησί με όμορφες παραλίες, σχετικά κοντά στην Αθήνα, για να παραθερίσετε! Κι αυτό διότι όντας το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και με συνολική ακτογραμμή που φθάνει τα 176 χιλιόμετρα, η Άνδρος διαθέτει πλήθος από παραλίες για κάθε γούστο!

Από οργανωμένες και αμμώδεις παραλίες, μέχρι δυσπρόσιτες,  ερημικές και με βότσαλα. Για τον ίδιο λόγο ακριβώς, στην Άνδρο θα συναντήσετε και κάθε λογής ανθρώπους, καθώς προτιμάται τόσο από οικογένειες όσο και από νεανικές παρέες ή… μοναχικούς τύπους.

Συνολικά το νησί, διαθέτει περισσότερες από 80 παραλίες, όμως επειδή θα ήταν δύσκολο αφενός να συμπεριληφθούν όλες και αφετέρου να προλάβετε να τις επισκεφθείτε και εσείς μια προς μια, η Fast Ferries επέλεξε για εσάς τις 10+1 ωραιότερες παραλίες στην Άνδρο:

1# Άχλα, η παραλία – βιότοπος με ψηλά πλατάνια και καταρράκτες

άνδρος παραλίες άχλα

Όσο κι αν είμαστε ασυμβίβαστοι με την ιδέα, καθώς κάτι τέτοιο σπανίζει, η παραλία της Άχλας στην Άνδρο είναι ένας βιότοπος ο οποίος φιλοξενεί σπάνια είδη της ελληνικής πανίδας και χλωρίδας.  Οι μικροί καταρράκτες που δημιουργούνται από τις εκβολές του ποταμού Άχλα μαζί με το εντυπωσιακό πλατανοδάσος που κυριαρχεί στην περιοχή, συνθέτουν ένα σπάνιο θέαμα. Στην παραλία, μπορείτε να συναντήσετε χέλια, νεροχελώνες, καβούρια του γλυκού νερού, λαγούς, πέρδικες και λιβελούλες!

2# Χρυσή Άμμος, η δημοφιλέστερη από τις παραλίες της Άνδρου!

Και όχι άδικα, καθώς αποτελεί την «όαση» των beach bars και των θαλάσσιων σπορ. Το όνομά της είναι σχεδόν κυριολεκτικό, καθώς διαθέτει λεπτή χρυσαφένια άμμο και χάρη σε αυτήν έχει αποκτήσει τη φήμη της. Είναι πλήρως οργανωμένη με πολλά beach bars, δυνατή μουσική, ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ.

3# Φελλός, η παραλία… εγγύηση: Αμμώδης, με πράσινα νερά αλλά και ψαροταβέρνες

άνδρος παραλίες φελός

Η παραλία Φελλός στην Άνδρο, είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού. Η πρόσβαση σε αυτήν καθίσταται ιδιαίτερα εύκολη καθώς ο ασφάλτινος δρόμος φτάνει σχεδόν μέχρι τη θάλασσα. Έχει όμορφα και καθαρά νερά, μεγάλη επιφάνεια απαλής άμμου και προσφέρεται για χαλάρωση κάτω από τα αρμυρίκια ή τις ωραίες της ταβέρνες.

4# Ζόρκος, ο κολπίσκος της ησυχίας και του ψαρέματος

Ο Ζόρκος ενδείκνυται για όσους θέλουν την ηρεμία τους, αλλά δεν μπορούν και χωρίς την ξαπλώστρα τους. Πρόκειται για μια μεγάλη αμμώδη παραλία με λίγο ψιλό βοτσαλάκι, που ναι μεν είναι οργανωμένη αλλά ταυτόχρονα παραμένει και αρκετά ήσυχη. Για τους τολμηρούς, τα βράχια προσφέρονται για ατελείωτες βουτιές και ψάρεμα, ενώ σε λίγους τυχερούς προσφέρουν και τη φυσική σκιά τους!

5# Πίσω Γιάλια, η κοσμοπολίτικη παραλία της Άνδρου

Ίσως η πιο «ζωντανή» παραλία στην Άνδρο μαζί με τη Χρυσή Άμμο. Γνωστή για τις ξερολιθιές, τις λυγαριές αλλά και τα σπάνια νερά της που παραμένουν ρηχά ακόμα και αρκετά μέτρα από την ακτή. Γεμίζει  από παρέες, σκάφη και jet ski ενώ συχνά – πυκνά διοργανώνονται beach parties κάτι που την κάνει πολύ δημοφιλή ανάμεσα στα νεαρά σε ηλικία άτομα.

6# Ατένι, η μεγάλη και η μικρή πισίνα της Άνδρου

Το Ατένι στην πραγματικότητα, δεν είναι μια, αλλά δυο αμμώδεις και εντυπωσιακές παραλίες. Από πολλούς λέγεται πως μοιάζει πιο πολύ με πισίνα παρά με θάλασσα. Οι λόγοι είναι δύο: αφενός τα νερά της που έχουν ένα υπέροχο γαλανό χρώμα κι αφετέρου γιατί έχει πολύ μικρό βάθος. Τα λεγόμενα «βαθιά» είναι αρκετά μακριά από την παραλία και οπότε το κολύμπι προϋποθέτει πρώτα και αρκετό.. περπάτημα.

7# Άγιος Πέτρος, η παραλία… ακτογραμμή που δεν γεμίζει ποτέ

Η μεγαλύτερη παραλία της Άνδρου, με μήκος σχεδόν ένα χιλιόμετρο! Όπως καταλαβαίνετε… τετραγωνικά υπάρχουν!  Ακόμα και τον Δεκαπενταύγουστο που το νησί γεμίζει από κόσμο, ο Άγιος Πέτρος δεν δείχνει ποτέ γεμάτος! Όλοι οι καλοί χωράνε!

8# Βιτάλι, η παραλία των βουτιών και του ίσκιου

Ιδανική για εξάσκηση στις βουτιές, χάρη στον ψηλό βράχο στα αριστερά της,, ο οποίος παρέχει και φυσικό ίσκιο, η παραλία στο Βιτάλι είναι από τις πιο εγγυημένες επιλογές. Επιπλέον, το μικρό γραφικό εκκλησάκι στην άκρη της σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά της συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό απαράμιλλου φυσικού κάλλους.

9# Νεϊμποριό, η “πρωτευουσιάνα” παραλία της Άνδρου

Το Νεϊμποριό αποτελεί σημείο αναφοράς για τα μπάνια του νησιού. Η πρόσβαση σ’ αυτό είναι εξαιρετικά εύκολη, καθώς βρίσκεται στα αριστερά της Χώρας, λίγα μόλις μέτρα από τον κεντρικό δρόμο. Διαθέτει πληθώρα από ουζερί, ταβέρνες και εστιατόρια, ενώ η ψιλή του άμμος, η σχετική κάλυψη από τον αέρα και τα αβαθή νερά του, το φέρνουν ψηλά στις προτιμήσεις όσων έχουν μαζί τους μικρά παιδιά.

10# Παραπόρτι, μια παραλία «ανεμοδαρμένη» από τα μελτέμια

Το Παραπόρτι αποτελεί μια βαθιά και άγρια θάλασσα που λόγω των μελτεμιών έχει ψηλά κύματα και άγρια ρεύματα. Διαθέτει όμως ασύγκριτη θέα προς τη Χώρα και πλήθος από αλμυρίκια, ενώ σε αυτήν εκβάλει και ο Μεγάλος ποταμός. Αυτό το σκηνικό εκπάγλου καλλονής, συμπληρώνεται με το πανέμορφο και γαντζωμένο στα βράχια, εκκλησάκι του Αγίου Ερμόλαου. Ιδανική για μοναχικούς τύπους που επιδιώκουν να εξερευνήσουν κάθε γωνιά της Άνδρου.

+1# Της Γριάς το Πήδημα, το «διαμάντι» του νησιού

άνδρος παραλίες της γριάς το πήδημα

Από τις διασημότερες παραλίες της χώρας, όχι μόνο λόγω της σπάνιας ομορφιάς της, αλλά και λόγω του ιδιαίτερου ονόματός της. Χάρη στην υπέροχη αμμουδιά της και τον επιβλητικό ψηλό βράχο στο κέντρο της, προκαλεί το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών της Άνδρου. Η παραλία, βαφτίστηκε έτσι καθώς λέγεται πως κάποτε μια ηλικιωμένη πήδηξε από τον βράχο – σήμα κατατεθέν της παραλίας.

Άνδρος, παραλίες, καλοκαιρινή ξεγνοιασιά…

Απολαύστε κι εσείς τις αμμουδερές παραλίες της Άνδρου και τα καταγάλανα νερά τους και ζήστε το ταξίδι σας με τα πλοία της Fast Ferries. Η Άνδρος, για όλους εμάς που την αγαπάμε και την επισκεπτόμαστε ακόμα και για ένα Σαββατοκύριακο, δεν αποτελεί απλά έναν ακόμη ταξιδιωτικό προορισμό, αλλά μία φιλοσοφία ζωής που θα σας βοηθήσει να… αποδράσετε σε μία όαση διαφυγής από τις έγνοιες της καθημερινότητας!