Οι διακοπές στη Νάξο είναι αναμφίβολα κάτι το διαχρονικά ξεχωριστό, το μαγευτικά όμορφο και το ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη του επισκέπτη. Κατά κοινή παραδοχή, αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Αιγαίου, καθώς συνδυάζει μια ιστορία αιώνων με μοναδικά αξιοθέατα και μια φαντασμαγορική φυσική εναλλαγή τοπίων. Την ίδια ώρα, συνδυάζει μοναδικά το τερπνόν μετά του ωφελίμου, χάρη στους φιλόξενους κατοίκους της, τις απέραντες παραλίες της, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και τα καλά κρυμμένα ορεινά χωριά της.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων έχει όλο το «πακέτο» για να προσφέρει ειδυλλιακές διακοπές και οι λόγοι είναι αναρίθμητοι. Με μεγάλη προσπάθεια λοιπόν και μετά κόπων και βασάνων, συγκεντρώσαμε μόλις 7 λόγους -οι οποίοι είναι όμως υπέραρκετοι- για να σας δώσαμε να καταλάβετε γιατί η Νάξος είναι ο πιο must προορισμός για τις διακοπές σας.

1# Για την Πορτάρα

Η Πορτάρα Νάξου, διάσημη και μοναδική σε όλον τον κόσμο, αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα σαγηνευτικό και άλυτο μυστήριο, γύρω από την οποία έχουν γραφτεί και λεχθεί πάρα πολλά.

Είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κάθε ταξιδιώτης φτάνοντας με το πλοίο στη Νάξο και σίγουρα το τελευταίο που θα ξεχάσει φεύγοντας από αυτήν. Εντυπωσιακή τόσο για το μέγεθος όσο και την κατασκευή της, μοιάζει να στέκεται στην αιωνιότητα και να οδηγεί παντού και πουθενά. Μια πόρτα «αίνιγμα», μια πόρτα του ηλίου που έχει διχάσει επιστήμονες, ερευνητές, αρχαιολόγους αλλά και απλούς επισκέπτες ως προς τη σημασία και τον ρόλο της. Θα σας μαγέψει.

2# Για τη Χώρα Νάξου

Εκεί όπου μπορείτε να νιώσετε μέρος της ιστορίας και να ψηλαφίσετε τα επιβλητικά σημάδια που άφησαν οι αρχαίοι Έλληνες, ως και οι Γάλλοι και οι Ενετοί ευγενείς της τέταρτης σταυροφορίας. Εξερευνήστε τη περπατώντας στα στενά δρομάκια του μεσαιωνικού Κάστρου που αγκαλιάζει τον λόφο, απολαύστε τον καφέ σας και γευτείτε το περίφημο τοπικό λικέρ, το κίτρο.

3# Νάξος, διακοπές και γευστικές απολαύσεις

Η Νάξος εκτός των άλλων, είναι ιδανική για διακοπές και για την απίθανη και γευστικότατη τοπική κουζίνα της. Καθώς παράγει ορισμένα από τα πλέον εξαίρετα προϊόντα της Ελλάδος, σας υπόσχεται μοναδικές γαστριμαργικές περιπλανήσεις και ίσως να γυρίσετε και μερικά κιλά πιο παχείς απ’ όταν ήρθατε! Η τυροκομική παράδοση της Νάξου μοιάζει από άλλον πλανήτη και η γραβιέρα Νάξου, αλλά και το κεφαλοτύρι της μοιάζουν… εξωπραγματικά νόστιμα! Στα must και οι ξακουστές πατάτες εξαιρετικής ποιότητας και νοστιμιάς, λόγω του αμμοαργιλώδους εδάφους πλούσιου σε κάλλιο.

4# Για τη μία και μοναδική Απείρανθο

Η Απείρανθος είναι το πολύτιμο πετράδι της ορεινής Νάξου. Πέρασαν 10 αιώνες από πάνω της  αφήνοντας ανέγγιχτα τα σπίτια, τα καλντερίμια, τον τρόπο που μιλούν οι κάτοικοί της, τις συνήθειες και την καθημερινότητά τους. Ξαποστάστε σε κάποιο από τα παλιά της καφενεία και εισπνεύστε όσο μπορείτε τον «ανόθευτο» πολιτισμό της.

#5 Για την πανέμορφη Ποταμιά

Ένα από τα ομορφότερα και τα πιο παραδοσιακά χωριά της Νάξου είναι αναμφίβολα η (Άνω και Κάτω) Ποταμιά. Μόλις σε απόσταση 8 χ.μ. από την πρωτεύουσα του νησιού και το λιμάνι, η Ποταμιά προσφέρει ένα σπάνιο οφθαλμόλουτρο γαλήνης και αγαλλίασης  χάρη στα αιωνόβια πλατάνια της, τα περιβόλια και τα ποτάμια που τη διασχίζουν και δε σταματούν να τρέχουν χειμώνα – καλοκαίρι. Θα σας αποτοξινώσει, θα σας χαλαρώσει και θα σας εκστασιάσει.

6# Η Νάξος ως ορμητήριο για ολιγοήμερες διακοπές στις Μικρές Κυκλάδες

Σε περίπτωση που πάτε για αρκετές ημέρες στη Νάξο αξίζει οπωσδήποτε να ξεκλέψετε 1-2 μέρες για να επισκεφθείτε τις Μικρές –μόνο στο μάτι- Κυκλάδες.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα πανέμορφα Κουφονήσια, τη μαγευτική Δονούσα, την εξόχως εναλλακτική Ηρακλειά και τη μοναδική Σχοινούσα και η μικρή τους απόσταση από τη Νάξο, προσφέρει την ιδανική ευκαιρία να τις εξερευνήσετε.

7# Για τη Μικρή Βίγλα

νάξος διακοπές

Πρόκειται για την παραλία του ανέμου και των extreme sports. Αν είστε extreme και περιπετειώδης τύπος, η Μικρή Βίγλα είναι ό,τι πρέπει για μεγάλες δόσεις αδρεναλίνης. Ετοιμαστείτε για non-stop kite surf και windsurf σε μια παραλία που κάθε άλλο παρά ήσυχη και ήρεμη δεν είναι!

 

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ:

Ταξιδέψτε τώρα στην Μύκονο με την Fast Ferries:

Ραφήνα -Μύκονος, Πειραιάς-Μύκονος, Σύρος-Μύκονος, Σαντορίνη-Μύκονος, Ηράκλειο-Μύκονος, Πάρος- Μύκονος, Ίος-Μύκονος, Άνδρος- Μύκονος, Νάξος – Μύκονος, Τήνος- Μύκονος

Αγοράστε τα εισιτήριά σας για τη Μύκονο εδώ.