Μύκονος και διασκέδαση. Όπως λέμε, διακοπές και καλοκαίρι, ούζο και ψαρομεζέδες, ήλιος και θάλασσα. Δύο έννοιες αλληλένδετες μεταξύ τους, συγγενικές ως προς την ταύτισή τους και αυτονόητες, καθώς η μία θα φέρει και την άλλη. Πράγματι, αν ζητούσαμε από κάποιον να περιγράψει τη Μύκονο σε 5 λέξεις, σίγουρα μέσα στις 5 πρώτες θα τοποθετούσε και τη «διασκέδαση». Κι αυτό γιατί στο πιο κοσμοπολίτικο νησί της Μεσογείου, η διασκέδαση περνά σε άλλο επίπεδο. Το Νησί των Ανέμων φέρνει διασκέδαση με… άλλον αέρα, πιο γκλαμουράτο, πιο «in», πιο άνευ ορίων.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι παραθεριστές της Μυκόνου  -είτε πρόκειται για υπέρλαμπρους αστέρες του Χόλυγουντ είτε για «κοινούς θνητούς» που πετάχτηκαν για το Σαββατοκύριακο- περνούν παραπάνω από καλά! Κι ακριβώς επειδή αυτό… βγαίνει προς τα έξω, το πανέμορφο κυκλαδονήσι «βουλιάζει» από επισκέπτες σε κάθε θερινή περίοδο. Τι είναι αυτό όμως που κάνει τη Μύκονο συνώνυμο της διασκέδασης; Η απάντηση είναι δύσκολη, αλλά η Fast Ferries προσπάθησε να συνοψίσει μόνο κάποιους από τους πιο δημοφιλείς τρόπους διασκέδασης των χιλιάδων επισκεπτών της Μυκόνου.

Πώς να (πρωτο)διασκεδάσει λοιπόν κανείς στη Μύκονο;

1# Αχαλίνωτη διασκέδαση μέχρι το πρωί

Η Μύκονος, είναι γνωστή σε όλη την Υφήλιο (και) για τα ξέφρενα parties της, τις όμορφες παρουσίες της, το αδιάκοπο flirting, τον ξέφρενο χορό και τις αξημέρωτες νύχτες της. Χορευτικά clubs, beach bars, all day spots με live εμφανίσεις γνωστών καλλιτεχνών, διάσημους Djs στα decks, «καυτές» χορεύτριες με τα κεράσματα να δίνουν και να παίρνουν. Στη Μύκονο η διασκέδαση δεν τελειώνει όπως και τα events, οι ψαγμένες μουσικές και τα δροσερά cocktails.

2# Διασκέδαση στη Μύκονο σημαίνει ηλιοβασίλεμα στη Μικρή Βενετία

μύκονος διασκέδαση

Όσες φορές κι αν έχει βρεθεί κανείς στη Μύκονο, είτε είναι ντόπιος, είτε συχνός παραθεριστής του νησιού, ένα πράγμα δεν πρόκειται να παραλείψει. Να απολαύσει το απαράμιλλα όμορφο ηλιοβασίλεμα από τη Μικρή Βενετία, ακριβώς δίπλα στους Μύλους περιμένοντας τον ήλιο να «πνιγεί» στο Αιγαίο. Πρώτα σε αποχρώσεις του ροζ και ύστερα σε βαθύ πορτοκαλί, ο ουρανός προσφέρει ένα σαγηνευτικό στιγμιότυπο και μεγάλες συγκινήσεις, σε ένα υπερθέαμα που θυμίζει καρτ-ποστάλ.

3# Γαστρονομικές περιπλανήσεις στην Άνω Μερά

Ο έρωτας και η διασκέδαση περνούν από το στομάχι και το καλό φαγητό από την Άνω Μερά της Μυκόνου. Δεκάδες κυκλαδίτικα παραδοσιακά ταβερνάκια σας υπόσχονται εξαίσια εδέσματα και λαχταριστές τοπικές λιχουδιές που θα σας κλέψουν την καρδιά. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το χωριάτικο λουκάνικο Μυκόνου με θυμάρι, την τυροβολιά, την περίφημη μόστρα και τα πεντανόστιμα τσιμπητά. Η Άνω Μερά απευθύνεται σε κάθε επισκέπτη του νησιού που ξέρει να εκτιμά τις ποιοτικές και αυθεντικές γεύσεις.

4# Περατζάδα στο Ματογιάννι

μύκονος διασκέδαση

Ο πλέον πολυσύχναστος και δημοφιλής δρόμος της πρωτεύουσας του νησιού, στον οποίο μπορεί κανείς να βρει από μαγαζιά με κάθε λογής σουβενίρ, εστιατόρια, cocktail bars και καταστήματα ένδυσης και υπόδησης. Πρόκειται για το εμπορικό «φιλέτο» του νησιού, το οποίο υποδέχεται καθημερινά πλήθος επισκεπτών οι οποίο χάνονται με τις ώρες στις καλόγουστες και πολυτελείς βιτρίνες του.

5# Water sports στον Καλαφάτη

Αν τα water sports είναι για εσάς η υπέρτατη διασκέδαση, τότε η Μύκονος είναι ο παράδεισός σας. Το Νησί των Ανέμων, είναι ιδανικό για τα extreme θαλάσσια αθλήματα, με την παραλία του Καλαφάτη να προσφέρει συγκινήσεις για κάθε γούστο. Οι επιλογές ποικίλλουν από kitesurf μέχρι jet ski κι από flyboard μέχρι windsurf και υπόσχονται να εκτοξεύσουν την αδρεναλίνη σας στα ύψη.